'SİPER' hedefi 12'den vurdu

TAKİP ET

Türk hava sahasının koruyucusu olarak nitelendirilen SİPER, sahaya inmeden önceki son testinde, uzun menzilde hedefi tam isabetle vurdu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SİPER'in sahalara inmeden önceki son testini de başarıyla tamamladığını duyurarak, "Karada, havada, denizde ve uzayda istiklal ve istikbalimiz için gece gündüz cansiparane çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan İsmail Demir, Twitter hesabından Türkiye'nin gözbebeği olarak nitelendirilen ASELSAN ve ROKETSAN'ı etiketleyip SİPER uzun menzilli hava savunma sistemine ilişkin açıklama paylaştı.

Türk hava sahalarının koruyucusu olmaya aday SİPER'in sahaya inmeden önceki son testinide başarıyla tamamladığına dikkati çeken Demir, "Karada, havada, denizde ve uzayda istiklal ve istikbalimiz için gece gündüz cansiparane çalışmaya devam ediyoruz. Tebrikler." ifadesini kullandı.

Ayrıca önceki testlerinde, SİPER 100 kilometre menzile ulaşmış ve ilk testte kullanılan EİRS radarına ek olarak alçak irtifa radarı kullanılmıştı.

siper hava savunma sistemi savunma sanayi