Kızılelma testleri başarıyla geçmeye devam ediyor

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk insansız milli savaş uçağı Bayraktar Kızılelma bir uçuş testini daha başarıyla tamamladı. Kızılelma'nın 2025 yılında İHA Savaş uçak gemisi TCG Anadolu'da uçuş testlerine başlaması planlanıyor

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde dördüncü kez uçtu.
Baykar’ın tamamen yerli kaynaklarla milli ve özgün olarak tasarlayıp geliştirdiği Bayraktar Kızılelma, insansız savaş uçağının uçuş testleri planlanan doğrultuda devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen dördüncü uçuş ile Sistem Tanımlama Testi de başarıyla tamamlandı.

Şu ana kadar iki prototipi üretilen Kızılelma’nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılından itibaren seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA, dünya savaş konseptine ilk SİHA gemisi olarak katılan TCG Anadolu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yerini almıştı. Üretilen ikinci prototipi TCG Anadolu'da sergilenen Kızılelma'nın 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

 

Bayraktar #KIZILELMA Sistem Tanımlama Testi Başarıyla Tamamlandı ✈️