İran'dan İsrail'e kritik uyarı: "Her türlü önleyici tedbirler alınabilir"

TAKİP ET

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'de her istediğini yapmasına müsaade etmeyeceklerini belirtip, 'Önümüzdeki saatlerde İsrail'e karşı gerekirse her türlü önleyici tedbirler alınabilir' diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze Şeridi’ndeki direniş liderlerinin İsrail rejiminin Gazze'de her istediğini yapmasına müsaade etmeyeceğine vurgu yaparken, “Gazze konusunda ortalık sakinleştiğinde bölgedeki diğer direniş odaklarının peşine düşecekler. Önümüzdeki saatlerde her türlü önleyici tedbirin uygulanması beklenebilir” şeklinde konuştu.

Emir Abdullahiyan, direniş liderleri sözüyle sadece Hizbullah hareketini kastetmediğinin altını çizerken, “Ülkelerin bağımsızlığını korumak ve İsrail rejiminin tekrarlanan saldırganlık eylemlerine direnmek amacıyla son yıllarda bölge genelinde direniş grupları kendiliğinden örgütlendi. Savaşın direniş alanındaki ölçeğinin genişlemesi de kendiliğinden gerçekleşecektir. Bu durum da İsrail'in coğrafi haritasının değişmesine neden olacak bir tablo yaratıyor" uyarısında bulundu.

İran'ın çatışmaya girme olasılığına da değinen Abdullahiyan, bu konuda 'her türlü olasılığın hayal edilebileceğini’ belirtirken, ayrıca ABD'ye ‘kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik savaş suçlarını’ durdurma çağrısında bulundu.

Hüseyin Emir Abdullahiyan İsrail Filistin gazze Hamas Hizbullah