Dünyanın ilk SİHA gemisi: TCG Anadolu envantere girdi

TAKİP ET

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, düzenlenen törenle Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girdi. 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip olan TCG Anadolu'nun uçuş güvertesine ise 11 adet SİHA konuşlandırılabilirken hangarında da 30 SİHA taşınabiliyor.

TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nin ana yükleniciliğinde inşa edildi. Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan bu projede, 131 alt yüklenicinin yanı sıra bir çok üniversite ve araştırma merkezleri görev aldı.

Dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak ve caydırıcılığını artıracak.

TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA'larla dünyanın "ilk SİHA gemisi" olarak anılıyor. Bunun için de Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştiriliyor. Bunun yanında gemiye yine Baykar tarafından geliştirilen milli muharip insansız savaş uçağıBayraktar Kızılelma ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen Hürjet Hafif Taarruz Uçağı'nın iniş-kalkış yapabilmesi için çeşitli uyum çalışmaları devam ediyor.

tcg anadolu